Når det nye år skal fejres, skal det gøres med manér, men det betyder ikke, at man skal være i køkkenet hele dagen og forberede årets nytårsmenu. Fiskehandlernes diske bugner altid med torsk og andet godt fra havet, og nytårstorsk har været mange danskeres favorit gennem tiden. Derfor har vi lavet et sjovt alternativ til nytårsaftens torsk – for der er ingen, der siger, at man skal lave den traditionelle nytårstorsk hvert år.
Opskrift på pasta med torsk, forårsløg og asparges til 3 personer
Ingredienser, du skal bruge:
1 pakke pasta fra Pastariget (Vi anbefaler Citron-peber, men du kan også bruge Ramsløgspasta eller Pasta Naturel)
6 grønne asparges
6 forårsløg
200 g torskefilet
50 g smør
Saft fra en halv citron
1 dl piskeflødefløde
1 tsk. oregano (Fra Pastariget)
1 tsk. timian (Fra Pastariget)
Frisk persille i små buketter
Evt. lidt Maizena til jævning
Salt og peber
Sådan gør du:
- Sæt vand over til pasta. Tilsæt salt når vandet koger.
- Del asparges og forårsløg på langs – jo tyndere, des bedre. Blanchér dem i pastavandet inden pastaen kommes i. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Smelt smørret og steg torskefileten let i en sauterpande. Tag torsken op og hold den lun.
- Hæld citronsaft, fløde og lidt vand på panden, kog op og tilsæt forårsløg, asparges, timian, oregano. Smag saucen til med salt og peber. Evt. jævn den med en smule maizena.
- Anret pastaen på en tallerken. Bræk torsken i mindre stykker og læg den ovenpå. Hæld saucen over, og pynt med frisk persille. Godt nytår!