Pasta med svampe - nem opskrift på lækker pastaret med svampe

Pasta med svampe - nem opskrift på lækker pastaret med svampe

Denne lækre og cremede pastaret med svampe, fløde og hasselnødder er nem og enkel at tilberede, smager fantastisk og kræver ikke meget tid i hverdagen. Pasta fra Pastariget gør selv de simple pastaretter vidunderlige – og så tager det heldigvis ingen tid at lave pastaretterne. Svampene giver masser af kraft og smag i madlavningen, og vi har selv brugt champignon i denne opskrift, men vi anbefaler også at prøve med kantareller eller Karl Johan svamp for en mere unik smagsoplevelse. 


Pastarigets pasta, der primært er tagliatelle, er kendt for sin gode mæthed, og kombineret med den cremede svampesauce er dette en ret, der ikke kun smager godt, men også holder dig mæt.


Opskrift på pasta med svampe til 3 personer

Ingredienser, du skal bruge:

1 pakke pasta (Vi anbefaler Mørk Maltpasta fra Pastariget)

250 gram svampe efter eget valg (prøv evt. med kantareller, Karl Johan, østershatte eller enoki)

50 gram smør

2 tsk. timian (fra Pastariget)

150 gram hasselnødder

2 fed hvidløg - hakket

1/4 liter piskefløde

Citronsaft

Parmesanost til servering

Salt og peber


Sådan gør du:

  1. Forbered svampene ved at skære dem i skiver og steg dem ved høj varme i smør og timian. Tilsæt derefter hasselnødder og hakket hvidløg.

  2. Hæld piskefløde og citronsaft på panden med svampe og lad saucen småsimre mens pastaen koger. 

  3. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken – gerne al dente og dræn derefter vandet fra (gem eventuelt en smule pastavand, hvis svampesaucens konsistens skal justeres).

  4. Bland pastaen sammen med de øvrige ingredienser i panden og smag til med salt og peber. Drys parmesanost ud over den færdige ret og servér straks.

Vi håber, du nyder denne skønne opskrift på pasta med svampe. Velbekomme!