PASTA OG
PASTA PESTO

Pastariget producerer pasta i alverdens smagsvarianter – men laver mindst lige så mange pasta pesto, der passer til pastaen og de er de rene 'smagsbomber'.

Den første pasta, der blev produceret hos Pastariget, var naturel – den helt klassiske pasta, som de fleste kender og kan lide. Det er den type pasta, Italienerne selv foretrækker, og den kan bruges til alt.

»Efter et stykke tid fik jeg lyst til at give vores pasta et dansk touch – noget, der gjorde den til vores helt egen,« fortæller Susanne Bloch.


Vidste du, at Pastarigets pasta mætter dobbelt så godt?

Hun gik i gang med at eksperimentere med forskellige smage, og startede med ramsløg – nordens hvidløg – som var helt oplagt, fordi den vokser i stor stil på Bornholm.

»Det blev rigtig godt, og derefter besluttede jeg, at jeg ville lave pasta i regnbuens farver. Det er altid sjovt, at finde de helt rigtige krydderier, der giver god smag og flot farver,« fortæller hun.

Som bonus til pastaen producerer Pastariget også mange forskellige Pasta-Pesto varianter, og de er naturligvis lavet på den bornholmske rapsolie fra Lehnsgaard.

Pestoerne er lavet så de passer sammen med pasta varianterne, så Trøffel Pesto går til Trøffel Pasta og Rødbede Pesto til Rødbede Pasta. Pestoerne understøtter smagen og farven i pastaen og så er det en meget nem måde, at tilberede en smagfuldt måltid på.

Italienere vender altid deres pasta i lidt god olie, lidt salt og evt. lidt hvidløg og basilikum, og så tænkte vi at det må vi kunne gøre på vores måde.

Uanset om man spiser pastaen med pesto eller med andet tilbehør, råder Susanne Bloch til, at man bruger farverne aktivt, når man laver retter med en af de mange forskellige pastavarianter som Pastariget producerer.

Vidste du, at pasta fra Pastariget kun skal koges i 3-4 min.?

»Pastariget bruger naturen som krydderihylde og foreløbig er der 16 forskellige smagsvarianter og der er stadig flere på tegnebrættet, og de kommende nyheder bliver en Tang Pasta og en Kantarel Pasta,« fortæller Susanne Bloch.