Cremet pasta med laks og spinat - lækker pastaret med fisk

Cremet pasta med laks og spinat - lækker pastaret med fisk

Denne pastaret med laks og spinat er klar på kun 15 minutter, hvilket gør den til et fantastisk valg for travle hverdage. Den tager ikke lang tid at forberede, da laksen skæres i tern, hvilket sikrer en hurtig tilberedning. Hvis du bruger pasta fra Pastariget til denne pastaret, bliver det endda endnu nemmere – den skal nemlig kun koges i 4 minutter for at blive al dente, I denne opskrift har vi brugt basilikum/hvidløg-pasta, der giver retten et lækkert twist.

Opskrift på pasta med laks og spinat til 3 personer

Ingredienser, du skal bruge:

1 pakke pasta (Vi anbefaler basilikum/hvidløgs-pasta fra Pastariget)

300 g fersk laks eller 200 g røget laks

2 spsk. rapsolie

2 fed hvidløg - hakket

150 g frisk spinat

½ dl fiskebouillon

½ dl piskefløde

½ tsk maizena

Parmesanost til servering

Salt og peber


Sådan gør du

  1. Sæt vand over til pasta. Når vandet koger tilsættes salt, og pastaen koges efter anvisning på pakken.
  2. Skær laksen ud i tern og brun den let på panden på alle sider. Tilsæt det finthakkede hvidløg og spinaten.
  3. Når spinaten er faldet sammen, tilsæt fiskebouillon og fløde, og bring i kog.
  4. Jævn med maizena og smag til med salt og peber.
  5. Vend den nykogte pasta i den cremede laks- og spinatsauce og anret pastaretten med basilikumblade og lidt revet parmesanost på toppen. Retten serveres straks.

Tips: Røget laks kan også bruges: den skæres i tynde skiver og tilsættes først når retten er færdig.